Levenseinde

 

Denken en praten over het laatste stuk van uw leven, waar onherroepelijk de dood op zal volgen, is niet makkelijk. Voor uzelf, voor de mensen om u heen en voor uw huisarts kan het een moeilijk onderwerp zijn om over te beginnen. Het kan echter rust geven om te praten over uw verdriet, angst en zorgen. Hoe u nu in het leven staat, of u gelooft, of uw veel lichamelijke of psychische beperkingen ervaart: het zijn allemaal factoren die een rol kunnen spelen bij uw gedachten over en wensen voor het levenseinde.

Klik een van de regels hiernaast aan voor meer informatie.  

Wat uw huisarts voor u kunt betekenen?

Als u het voorbereidende werk heeft gedaan door de hiernaast genoemde informatie te lezen en met uw naasten over uw wensen heeft gesproken, kunt u een gesprek aanvragen bij de huisarts. Het gesprek kan gaan over uw eigen levenseinde/dood, maar ook over het einde van een dierbare naaste. Misschien heeft u een ziekte waaraan u zult overlijden. Misschien bent u oud en kijkt u uit naar het einde. Ook als u nog gezond bent, kunt u met uw huisarts praten over de behandelingen die u (nog) wel of niet (meer) wilt. Het kan ook zijn dat u wilt weten wat uw huisarts vindt van euthanasie. 

We verzoeken u bij het maken van een afspraak aan te geven dat u over het levenseinde of de wilsverklaring wil praten. De assistente zal dan een afspraak van 20 minuten plannen.

 

http://www.thuisarts.nl/

© 2020 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.