De toenemende drukte en een ernstig tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen baren huisartsen grote zorgen. Dus worden er maatregelen genomen én klinkt er een dringende oproep: ’Lever mondmaskers, plastic schorten en veiligheidsbrillen zo snel mogelijk in!’

In verband met de ongerustheid over mogelijke aan corona gerelateerde klachten is er een flinke toename van de zorgvraag, zo constateren ze bij Zorgkoepel West-Friesland.

De huisartsenzorg - overdag, ’s avonds en in het weekend - staat onder hoge druk”, aldus Marjolein Zwaan, medisch manager van de overkoepelende organisatie.

Om die drukte het hoofd te kunnen bieden en de kans op besmetting te verkleinen nemen de huisartsenpraktijken en de huisartsenpost in de regio een aantal maatregelen. Zorg die niet direct noodzakelijk is - zoals bloeddrukcontroles of röntgenonderzoeken - zal waar mogelijk uitgesteld worden. Ook zal er strenger worden toegezien op wie de praktijk betreedt. Mensen wordt verzocht om alleen naar de praktijk te komen als er eerst telefonisch een afspraak is gemaakt.


Een ander ernstig probleem is het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierdoor hebben artsen zelf een verhoogd risico om het corona virus op te lopen. Dit kan als gevolg hebben dat er minder artsen beschikbaar komen om de hoognodige zorg te verlenen. En dus wordt opgeroepen om deze belangrijke spullen zo snel mogelijk in te leveren bij een huisartsenpraktijk.

 

This image for Image Layouts addon

Nieuws van Thuisarts.nl

Uitnodiging voor de griepprik

24 september 2020

Veel mensen krijgen een uitnodiging om de griepprik te halen. Bijvoorbeeld als u een longziekte of hartziekte heeft.


Pillen metformine zijn veilig

10 september 2020

U kunt veilig pillen metformine slikken bij diabetes.


Gedachten aan de dood

10 september 2020

Zelfmoord is het vaakst de oorzaak als jongeren overlijden. Ongeveer de helft van hen heeft een depressie. Depressie is goed te behandelen.


Extra prik tegen longontsteking

08 september 2020

Wordt u dit jaar 73 tot 79 jaar oud? Dan kunt u gratis een prik krijgen tegen pneumokokken. Vaak tegelijk met de griepprik.


Stoptober 2020 van start

01 september 2020

Met de campagne Stoptober.nl helpen rokers en niet rokers elkaar om 28 dagen niet te roken.


Aften

31 augustus 2020

Aften zijn grijswitte plekjes in de mond. Ze verdwijnen binnen 14 dagen.


Laatste nieuws van uw praktijk

Avenhorn Nieuws

Berkhout Nieuws

Spierdijk Nieuws

Ursem Nieuws

Wognum Nieuws

Algemeen Nieuws

© 2020 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.