Home

Huisartsenpost West-Friesland in Hoorn kampt met ’zomerstress’

Door vakanties is de bezetting kleiner dan in de rest van het jaar. De centrale post is operationeel in het weekend en doordeweeks tussen vijf uur ’s middags en acht uur ’s morgens. En alleen voor spoedgevallen die niet tot morgen bij de eigen huisarts kunnen wachten.

,,Ondanks onze oproep om niet voor ieder wissewasje te bellen, komt het geregeld voor dat mensen zich toch voor niet-spoedeisende gevallen melden. Vooral in de zomer neemt daardoor de druk op onze triagisten aan de telefoon en huisartsen toe. Zij zijn met minder mensen waardoor wachttijden toenemen”, aldus Kitty Loos van Zorgkoepel West-Friesland waaronder de huisartsenpost valt.

In wachtkamers van huisartsen hangt een poster met de het opschrift ’Als zorg niet tot morgen kan wachten’. Ook vorig jaar deed de huisartsenpost een oproep aan inwoners van West-Friesland en Wieringermeer om soms tot drie te tellen voordat nummer 0229-297800 wordt gedraaid.

Per jaar wordt er gemiddeld 56.000 keer naar de post gebeld. Dat aantal is redelijk stabiel. 53 Procent van al die telefoontjes kan worden afgehandeld door verpleegkundigen aan de telefoon. Vijf jaar geleden bedroeg dat percentage veertig.

Doordeweeks zijn er ’s avonds drie huisartsen aanwezig, ’s nachts twee. In het weekend zeven. In de zomer zijn die aantallen iets lager.

Lang niet alleen huisartsen uit West-Friesland draaien diensten. Omdat de werkdruk in hun eigen praktijk al hoog is, schakelen ze samen zo’n honderd waarnemers van elders in voor de centrale post.

 

Bel alleen ’Als zorg niet tot morgen kan wachten’.

Berkhout Nieuws

 • Zomervakantie

    De huisartsenpraktijk van dr. J. Sturris en dr. H.A. Bergmeijer en dr. T. de Weijer in Berkhout is wegens vakantie gesloten van:   maandag 5  t/m vrijdag 23 augustus   Voor dringende zaken kunt u overdag...

Spierdijk Nieuws

 • Dekra certificering

  Op 5 december 2018 is de auditor van de DEKRA weer geweest. Afgelopen jaren kwam ze jaarlijks. Vanaf dit jaar komt ze eens in de drie jaar. Ze heeft al onze processen en werkafspraken voor de...

Ursem Nieuws

 • Nieuws Juni

    Zomervakantie Telefoonnummer/e mailadres up to date Programma Keer DM 2 om Tips van vitale ouderen

Wognum Nieuws

 • Verandering telefonische bereikbaarheid

  Zoals wellicht bij u bekend is, stopt KPN per 1 september met ISDN. Om deze reden zijn wij overgestapt op digitaal bellen via internet, VoIP (Voice over IP, spraak via internet) genaamd. Voor u...
© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.