HuisartsenSPOEDpost West-Friesland

De HuisartsenSPOEDpost is operationeel in het weekend en doordeweeks tussen vijf uur ’s middags en acht uur ’s morgens. En alleen voor spoedgevallen die niet tot de volgende werkdag bij de eigen huisarts kunnen wachten. Ondanks onze oproep om niet voor ieder wissewasje te bellen, komt het geregeld voor dat mensen zich toch voor niet-spoedeisende gevallen melden.

De kosten van een bezoek aan de HuisartsenSPOEDpost zijn veel hoger dan een consult bij de eigen huisarts (135 euro versus 9 euro!), een telefoontje naar de HuisartsenSPOEDpost kost 25 euro, tegenover 4.50 bij de eigen huisarts.

Per jaar wordt er gemiddeld 56.000 keer naar de post in Hoorn gebeld. Dat aantal is redelijk stabiel. De helft van de telefoontjes kan worden afgehandeld door verpleegkundigen aan de telefoon. Vijf jaar geleden bedroeg dat percentage veertig.

Doordeweeks zijn er ’s avonds drie huisartsen aanwezig, ’s nachts twee. In het weekend overdag zeven.

Alleen de praktijkhoudende huisartsen zijn verplicht om diensten te doen bij de HuisartsenSPOEDpost. Omdat de werkdruk in hun eigen praktijk al hoog is, schakelen de praktijkhouders samen zo’n honderd waarnemers van elders in voor de HuisartsenSPOEDpost.

U kunt niet zomaar binnenlopen bij de HuisartsenSPOEDpost, u moet eerst bellen en:

bel alleen ’als de zorg niet tot morgen kan wachten’.

0229-297800

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.