Avenhorn Nieuws

 

Per 22-6-2021 is de telefonisch bereikbaarheid van de praktijk gewijzigd. Wij zijn bereikbaar in de ochtend van 08:00 tot 10:30 / 11:00 en 12:00 en in de middag van 14:30 en 17:00. Deze wijziging is in verband met andere werkzaamheden van de assistentes. 

met vriendelijke groet van Team Huisartsenprakijk Avenhorn

 

Goed nieuws!

Doktersassistentes Tineke uit Avenhorn en Hannie uit Ursem hebben de opleiding "spreekuurondersteuner gynaecologie" gedaan bij DokH in Alkmaar. Dit betekent dat zij nu kundig zijn om een vrouwenspreekuur te houden. Deze opleiding was pittig (maar erg leuk) en ze zien er dan ook naar uit hun eigen spreekuur te doen. Voor de huisarts ook fijn dat de assistente veel weet over vrouwenziektes.

 

 

 

Hannie en Tineke vertellen u wat ze kunnen betekenen: 

 

Vrouwen kunnen zich soms ongemakkelijk voelen om hulp te vragen voor “typische vrouwenproblemen”. Sommige vrouwen denken dat deze klachten bij het leven horen, anderen durven uit schaamte problemen niet bespreekbaar te maken. Vaak is er echter voor de vrouwelijke ongemakken een goede behandeling mogelijk.

 

De huisartsenpraktijken in Avenhorn en Ursem hebben een spreekuur waar vrouwen van alle leeftijden terecht kunnen. Het vrouwenspreekuur wordt verzorgd door de SOH’er (spreekuurondersteuner huisarts). U kunt via de assistente een afspraak met haar maken.

 

Het vrouwenspreekuur is er voor vragen over:

  • ongewild urineverlies,
  • vaginale klachten (bijv. vaginale afscheiding),
  • menstruatieklachten,
  • starten met anticonceptie
  • problemen bij gebruik van anticonceptie
  • SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen)

 

De spreekuurondersteuner kan u informatie en advies geven. Samen met de huisarts werkt zij aan een oplossing van uw vraag, klacht of probleem.

Pagina 1 van 3

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.