Inloggen

Let op! Uw e-mailadres is niet uw gebruikersnaam!!

Berkhout Nieuws

 

 Griep en (eventuele) pneumococcen vaccinatie 2022:

 

Gepland op donderdag 17 november 2022 in de middag in Cafe de Ridder.

Indien u in aanmerking komt ontvangt u eind oktober een brief van de praktijk met precieze informatie.

 

 

 

 

 

Per januari 2023 komt Dr. A. van Kampen (om de verwarring wat groter te maken, de derde Annemarie in de praktijk) ons team versterken op de woensdagen en vrijdagen. Komende periode werkt zij al geregeld en kunt u persoonlijk met haar kennismaken. Dr. A. van Kampen komt uit de regio en neemt in diverse praktijken waar. Wij zijn heel blij met haar komst.

 

Per september leiden wij artsen op tot huisarts van het UMC-locatie VUmc. Dr. C. Neefjes is onze allereerste huisarts in opleiding en werkt op maandag, donderdag en vrijdag. Van harte welkom!

 

Per juli is Wendy Kenter in dienst gekomen als praktijk ondersteuner voor de Ouderenzorg. Zij zal in de oneven weken op de dinsdag aanwezig zijn en voornamelijk huisvisites doen. Van harte welkom Wendy!

 

 

 

De HOED in De Goorn - het risico van uitstel

Er zijn wel eens jaren dat u wat minder vaak iets in de krant leest over de huisartsenzorg. Het hebben van een huisarts was vanzelfsprekend, maar zo simpel ligt dat niet meer. In Berkhout was de opvolging jarenlang onzeker. Deze moeilijkheden zagen de andere huisartsen van de huisartsengroep De Waterling in Koggenland ook op zich afkomen. Als over een paar jaar de artsen uit Ursem en Avenhorn met pensioen gaan, is er dan nog wel een huisarts te vinden die praktijkhouder in zo’n solopraktijk wil worden? De enige mogelijkheid om goede huisartsenzorg veilig te stellen is om samen in één gebouw te gaan: een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak).

Die beslissing was geen eenvoudige, maar het alternatief is ook duidelijk. Als alles op zijn beloop wordt gelaten, dan zijn we bang dat er over een paar jaar geen goede huisartsenzorg meer is in ons deel van Koggenland. Die angst is reëel: in Den Helder runt nu een commerciële partij de praktijken, waarbij de meeste zorg digitaal gaat, er niet meer alle dagen een huisarts op de praktijk aanwezig is en er veel wisselende huisartsen zijn.

Sinds 3 jaar zijn de huisartsen in gesprek met de gemeente Koggenland. De gemeente droeg de locatie Jozefschool aan de Dwingel aan. Ideaal omdat alle praktijken hun patiënten verspreid over heel Koggenland hebben. De praktijkhouder in De Goorn besloot niet mee te doen omdat zij al een eigen plek aan de overkant had.

Voor het plan van de huisartsen bleek, na een informatie-avond van de gemeente en tijdens gesprekken met inwoners, gaandeweg begrip voor deze keuze.

Wat mag u van de HOED op de Dwingel verwachten?

De huisartsenzorg blijft de kern.

  • U blijft uw eigen vertrouwde huisarts en assistentes houden. Binnen de HOED heeft iedere huisarts zijn eigen praktijk.
  • Meer onderzoeksmogelijkheden - huisartsen kunnen gebruik maken van elkaars expertise.

Er komt een apotheek in de HOED.

Voor de apotheek is het essentieel zich in de dorpskern in nabijheid van alle huisartsen te vestigen.

Het Dijklander ziekenhuis doet mee.

Het is de bedoeling dat een deel van de specialistische zorg uit het Dijklander ziekenhuis dicht bij u in de buurt gaat komen - in de HOED.

Alle zorgverleners in dit deel van Koggenland vlak bij elkaar!

Al met al: een geweldige buitenkans voor de gemeente!

Goedkeuring ?

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een voorstel - met als onderdeel de HOED op de Jozefschool - naar de gemeenteraad gestuurd. Tot twee keer toe heeft de gemeenteraad aangegeven nog niet voldoende informatie te hebben over de HOED. Zij willen meer duidelijkheid over de plannen van de huisartsen en kunnen dan pas beoordelen of een locatie in het buitengebied aan de Leet niet veel beter is.

Maar de huisartsen hebben haast! De huisarts in Berkhout vindt het bezwaarlijk dat ze zonder goede vooruitzichten als solist in de Portakabin moet blijven zitten. De andere huisartsen vrezen dat ze geen opvolgers kunnen vinden. De toekomst van de huisartsenzorg in ons deel van Koggenland staat op het spel.

De huisartsen hebben een sterke voorkeur voor de Jozefschool!  Het ligt centraal, heeft parkeergelegenheid, is bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn al plannen voor vervoer met vrijwilligersbusjes. Er zijn toezeggingen gedaan en de huisartsen, de apotheek en het Dijklander Ziekenhuis zien alleen op de Dwingel mogelijkheden om hun plannen op korte termijn te realiseren.

Bent u ook bezorgd over de toekomst van de huisartsenzorg in Koggenland?

Laat het uw partij in de gemeenteraad weten! 

 

In juni hopen we u weer meer nieuws te kunnen melden!

 

Huisartsen Berkhout, Avenhorn, Spierdijk en Ursem

Per 14 maart 2022 verwelkomen we Bianca van Beek als nieuwe POH-somatiek!

Ze heeft ervaring als verpleegkundige, doktersassistente en POH-somatiek en jarenlang in een huisartsenpraktijk in Woerden gewerkt. 

We zijn erg blij met de komst van Bianca om ons team te versterken.

Per 1 maart 2022 verwelkomen we Marijke Schipper als nieuwe doktersassistente!

Ze heeft ervaring als verpleegkundige en apothekers-assistente (en heeft jarenlang bij dr Coppes gewerkt in Avenhorn).

Op dit moment laat ze zich bijscholen tot doktersassistente.

We nemen afscheid van Krista en danken haar voor haar inzet.

Zoals al eerder aangekondigd is Huisartsenpraktijk Berkhout verhuisd naar een nieuwe locatie ter overbrugging tot een nieuwe locatie in De Goorn in samenwerking met de huisartsen uit Avenhorn, Spierdijk en Ursem.

 

VANAF maandag 22 NOVEMBER 2021 zijn we gevestigd op

Burgemeester Beemsterboerstraat 40

1647 BE Berkhout

 

(dit is de locatie waar eerder een peuterspeelzaal heeft gestaan).

 

We heten u van harte welkom op onze nieuwe locatie.

 

Team Huisartsenpraktijk Berkhout

Pagina 1 van 2

© 2022 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.