Berkhout Nieuws

Griepprik

Alle 60 plussers en de mensen onder de 60 met een chronische ziekte krijgen de uitnodiging voor de griepprik voor 22 oktober in de bus. Als u geen brief heeft gekregen en u denkt wel in aanmerking te komen voor de prik, mailt u dan de praktijk op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mensen die geboren zijn in 1948, 1949, 1950, 1951 en 1952 krijgen in dezelfde envelop ook nog een uitnodiging voor de pneumococcenprik. 

 

Locatie:                     Café De Ridder, Kerkebuurt 171, Berkhout

Datum :                     Donderdag 28 oktober 2021

Tijd:                           Griep EN pneumococ          14.00 – 15.00 uur

                                   Alleen Griep                         15.00 – 16.00 A. t/m J.

                                                                                 16.00 – 17.00 K. t/m Z.

Voor de zekerheid vragen we u om afstand van elkaar te houden en een eventueel mondkapje te dragen.

 

Gezondheidsraad heeft nieuwe groepen toegevoegd die in aanmerking komen voor een griepprik

Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe groepen -naast de bestaande doelgroepen- voordeel kunnen hebben van de griepvaccinatie. De Gezondheidsraad benoemt in het advies de volgende groepen:

 • vrouwen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn
 • mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen
 • mensen met onderstaande neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
  • mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson, Myasthenis gravis of ALS
  • mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of infarct
  • mensen met epilepsie
  • kinderen met psychomotore retardatie
 • mensen met een BMI van meer dan 40 (morbide obesitas)
 • mensen waarbij dementie is vastgesteld
 • mensen met cochleaire implantaten
 • mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen (alleen na advies van een arts)

Behoort u tot deze groep en krijgt u normaal geen uitnodiging voor de griepvaccinatie, neem dan zelf contact op met de huisartsenpraktijk tussen 22 oktober en 27 oktober om een afspraak te maken. 

 

In verband met herfstvakantie zijn er gewijzigde openingstijden van de Huisartsenpraktijk Berkhout van 18 tot en met 22 oktober 2021

 

Op maandag 18, woensdag 20 en vrijdag 22 oktober is de praktijk telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.

Op dinsdag 19 oktober en donderdag 21 oktober is de praktijk gesloten en neemt dr Coppes uit Avenhorn waar voor spoedgevallen.

 

Huisartsenpraktijk Avenhorn, Kolblei 18

tel. 0229-541225

Voor  spoedgevallen buiten praktijkuren neemt waar:

Centrale Huisartsen Post te Hoorn

adres: Maelsonstraat 5 (naast de ingang v.d. parkeergarage van het Dijklander Ziekenhuis)

tel.  (0229)  29  78  00

 

Tijdens de vakantie kunt u geen gebruik maken van e-consulten via de website.

Wij wensen u een fijne herfst!

 

Team huisartsenpraktijk Berkhout

Al bij overname van de praktijk per 1 januari 2021 was bekend dat we in het huidige pand nog maximaal een jaar konden verblijven.

Binnenkort gaat Huisartsenpraktijk Berkhout verhuizen van Kerkebuurt 166 naar Burgemeester Beemsterboerstraat 40 te Berkhout.

In de toekomst is het de bedoeling onder een dak te gaan met de praktijken van Avenhorn, Spierdijk en Ursem.

De gemeente Koggenland heeft de locatie op de Burgmeester Beemsterboerstraat aangewezen als tijdelijke locatie voor een tweetal PortaKabins (de plek waar al eerder het kinderdagverblijf heeft gestaan).

Nadat deze geplaatst zijn en aangesloten door de verschillende nutsbedrijven kunnen we verhuizen!

 

Nadere info volgt,

Team huisartsenpraktijk Berkhout

 

Maaike Nieuwenhuis neemt afscheid als praktijkondersteuner Somatiek, we danken haar voor haar goede inzet.

Per half augustus start Monique de Vos als nieuwe praktijkondersteuner. Ze heeft jarenlange ervaring en eerder in Hoorn gewerkt. We zijn blij dat ze ons team komt versterken!

 

De huisarts niet meer “om de hoek”, maar nog steeds “nabij” 

 

In diverse kranten is er geschreven over de plannen van de huisartsenpraktijken uit Avenhorn, Berkhout, Spierdijk en Ursem om ergens de komende jaren meer samen te gaan werken in een gezamenlijk gebouw. Er wordt begrip getoond voor deze beslissing en er zijn patiënten die zich zorgen maken of zelfs vinden dat dit écht niet mag gebeuren.  

 

Al meer dan 15 jaar (nog in de tijd van collega’s Verhoeff) hebben wij regelmatig gesproken om als huisartsen samen onder één dak te gaan. Dit omdat we merkten dat het huisartsenvak veranderde. We kregen meer personeel en gingen meer dingen doen die voorheen in het ziekenhuis plaats vonden. In heel veel plaatsen in Nederland hadden inmiddels collega’s de stap naar gezamenlijke huisvesting gezet. Steeds hebben we de voor- en nadelen gewogen bij de vraag “gaan wij ook onder één dak?” En steeds was de conclusie: "het lukt zo nog en het is niet fijn voor onze dorpen”.

 

De voormalig huisartsen in Berkhout hebben langer door moeten werken dan gepland, voordat er een opvolgster gevonden was. We zijn ontzettend blij met onze nieuwe collega Lüchinger. Zij heeft de sprong gewaagd om praktijkhouder te worden in Berkhout. Dit in een tijd waarin de jongere huisarts eerder kiest voor het waarnemerschap, een dienstverband of een groepspraktijk. Zij staat voor persoonlijke zorg voor haar patiënten, onder voorwaarden, dat wel, namelijk dat ze intensief samen wil werken met collega’s, om zo nog meer kwaliteit te kunnen leveren en minder kwetsbaar te zijn. 

 

Nu hebben we met de 4 praktijken, na meer dan 15 jaar, besloten om wél in een gezamenlijk gebouw te gaan. Misschien denkt u: “ze kiezen voor de makkelijke weg en denken niet aan ons". Nee, het is een moeilijke beslissing geweest. We voelen weemoed, want de manier waarop we altijd werkten had ook veel voordelen. We kiezen nu voor een weg die volgens ons de huisartsenzorg in de toekomst veilig stelt. We kiezen óók de weg die zorgt dat we zelf tot ons pensioen blij naar ons werk gaan én dat de jongere generatie te zijner tijd graag de stethoscoop van ons overneemt.

 

We gaan afscheid nemen van "de huisarts om de hoek”, maar dat wil niet zeggen dat de huisarts niet meer “nabij” is. We zullen het goede behouden. U houdt uw vaste huisarts(en), die er voor u zal zijn als u zorg nodig heeft. Soms zal een collega u helpen, als uw huisarts afwezig is of tegen zijn grenzen zit.

 

We zijn nu aan het denken hoe onze "huisartsenpraktijk van de toekomst” er uit moet gaan zien, op welke locatie en wanneer iedere praktijk over zal gaan. We doen dit in nauw overleg met de gemeente en we zijn heel blij dat zij met ons mee wil denken. We zullen bij al onze beslissingen in gedachten houden: goede medische zorg (zoals u gewend bent) met uw huisarts “nabij” (zoals u gewend bent). 

 

We houden u op de hoogte.

Vriendelijke groeten

Peter Coppes, Avenhorn, Annemarie Lüchinger, Berkhout, Corinna Wijmans, Spierdijk, Danielle en Bart van Oostendorp, Ursem

 

 


Beste mensen,

Op 1 januari 2021 heb ik huisartsenpraktijk Berkhout overgenomen van dokter J. Sturris en H.B. Bergmeijer in verband met hun welverdiende pensioen. Ik zie ernaar uit om te beginnen als praktijkhouder.


Ik wens u voor 2021 veel geluk en gezondheid en hoop u later (als het Corona- virus in goede banen is geleid) in het nieuwe jaar te verwelkomen zonder mondkapje en met hand!

Vriendelijke groet,
A.B. Lüchinger, uw nieuwe huisarts

Voortaan willen we alleen nog maar op een veilige manier informatie met u uitwisselen. We willen stoppen met het sturen van berichten (bv. uw medicijnoverzicht) naar gewone email-adressen, omdat bekend is dat dit mail-verkeer eenvoudig te ‘hacken’ is. Om dezelfde reden willen we u vragen ons voortaan geen berichten (bv. verzoeken om recepten) meer te sturen vanuit uw gewone ‘huis’-email-adres.

Om veilig medische gegevens uit te wisselen zult u voortaan moeten inloggen op de website van onze huisartsengroep ‘de Waterling’ - met een geheim wachtwoord.

www.dewaterling.nl

Als u bent ingelogd op de website kunt u bv. een formulier invullen of een herhaalrecept aanvragen. Hierover krijgt u dan later op uw gewone mail-adres een melding, een bevestigingsmail. Wát precies de reactie is, staat niet in die mail; wél dat u dit bij ‘mijn berichten’ op de website kunt inzien. Omdat de website beveiligd is, kan niemand anders stiekem meelezen.

Eerste keer registreren

Als u op de website bent gekomen en als u dan een bericht wil gaan versturen, dan zult u zich moeten registreren. Dit houdt in dat u een inlognaam kiest en met name ook dat u uw email-adres moet opgeven (dit moet uniek zijn - dus in een gezin moet iedereen zijn eigen email-adres hebben). Op dit email-adres krijgt u vervolgens een wachtwoord toegestuurd.

Dit wachtwoord gebruikt u weer om in te loggen, waarna u bij ‘mijn profiel’ uw gegevens verder kunt aanvullen – dit laatste is handig omdat u dan in de toekomst niet steeds weer al uw gegevens opnieuw moet invullen.

Het is zinvol het wachtwoord dat u per mail kreeg ook snel te veranderen - in een voor u gemakkelijker te gebruiken variant.

Veilig herhaald inloggen

Na het bezoeken van de website www.dewaterling.nl verschijnt onderstaande menubalk bovenin het scherm. Veel informatie is op deze site te lezen zonder in te loggen.

U kunt pas bij uw eigen gegevens komen na inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord  - gebruik het slotje links naast ‘Home’. Pas daarna ziet u de voor u bedoelde berichten onder de menuknop ‘Mijn Berichten’. Op deze berichten kunt u weer reageren: u kunt een nieuwe vraag stellen of u leest bv. dat de medicijnen klaarstaan, zodat u deze kunt ophalen. Al deze berichten staan in de afgeschermde omgeving van onze website - alles wat hierin staat, blijft op deze manier veilig & privé.

Als u vragen heeft of als het moeilijk gaat, bel (of mail) onze assistente.

Eén probleem kan al snel worden opgelost: ontvangt u geen inloggegevens of berichten? Kijk dan a.u.b. in uw spambox en sta mails van @dewaterling.nl toe in uw spamfilter.

Succes !

Huisartsenpraktijk Berkhout

Pagina 1 van 2

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.