Ursem Nieuws

Specialist Ouderengeneeskunde in opleiding

Milou van Wier zal tot en met maart 2019 ons team komen versterken.

Zij is afgestudeerd arts en is nu in het derde jaar van haar opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde.

Zij zal spreekuur doen voor met name “de oudere mens” en zo nodig visites afleggen.

 

Vitamine D

Vitamine D wordt aangemaakt door het zonlicht. In de winter (maar in Nederland ook vaak in de zomer...) is er weinig zonlicht en kan er een vitamine D tekort ontstaan. Dit tekort kan klachten geven waaronder: spierzwakte (waardoor meer kans op vallen), spier- en gewrichtspijn en trillingen.

Adviezen:

  • kom minstens een half uur per dag buiten (met onbedekt hoofd, handen)
  • in sommige voeding zit Vitamine D, zoals in vette vis (makreel, zalm)
  • neem eventueel extra vitamine D (tabletvorm, druppels)
  • kijk op www.thuisarts.nl: Vitamine D voor meer informatie

 

 

Het kan voorkomen dat u in contact komt met een andere gezondheidszorginstelling dan uw huisarts. Bijvoorbeeld met een specialist, de ambulancedienst of de huisartsenpost. Dit kan een indrukwekkende ervaring voor u zijn.

Van de ambulancedienst krijgt de huisarts niet standaard een bericht en van een bezoek in het ziekenhuis kan het bericht soms pas (weken) later bij ons binnenkomen. 

Soms horen wij van patiënten terug: “ik had verwacht dat u contact zou opnemen, maar ik hoorde maar niets”. Daaruit spreekt veel vertrouwen, maar ook teleurstelling. Dat laatste willen wij natuurlijk voorkomen.

Als u een contact met een andere gezondheidszorginstelling wenst te bespreken, dan adviseren wij u om een afspraak te maken voor een (telefonisch) consult met de huisarts die u het beste kent.

 

WANDELT U MEE?

Dinsdag half 7. Vertrekpunt: Huisartsenpraktijk.

Iedereen is welkom: suikerziekte of hoge bloeddruk, overgewicht, een slechte conditie, stress of vindt u het gewoon fijn om met een aantal mensen in ieder geval een keer per week te lopen, sluit aan!

 

Vanaf heden willen we alleen nog op een veilige manier met u mailen. Op een "veilige manier" betekent dat het berichtenverkeer niet door derden gelezen kan worden. 

Om medische gegevens met elkaar uit te wisselen via de computer zal u, als patiënt, en zullen wij, de medewerkers van de praktijk, voortaan eerst moeten inloggen op de Waterlingsite. 

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en

Meer artikelen...

APP: MoetIkNaarDeDokter.nl

Download nu gratis de app

Huisartsenpost ECHT alleen voor spoed!