Inloggen

Let op! Uw e-mailadres is niet uw gebruikersnaam!!

Ursem Nieuws

 

- de HOED:

in goed overleg met de gemeente zijn we bezig met het ontwikkelen van een pracht gebouw voor de vier huisartsenpraktijken. Er zijn nog veel hobbels te nemen om (op zijn vroegst!) eind 2025 over te kunnen gaan. Voorlopig zitten we dus nog wel op de Pastoor van Haasterstraat.

 

- de APOTHEEK:

we krijgen nog regelmatig vragen van u over apotheekzaken.

Voor welke zaken moet u contact opnemen met de apotheek (en niet met de huisarts):

1. actueel medicatie overzicht (voor bijvoorbeeld bezoek aan specialist of rijbewijskeuring)

2. een herhaalrecept voor een medicijn waar nog vanuit specialist of ons herhalingen op staan. U kunt het herhaalbriefje wel bij de praktijk afgeven, dan zorgen wij dat het bij de apotheek komt

3. vragen over het merk van uw medicijn

U neemt contact op met uw behandelend specialist als de apotheek geen medicijnen meer kan verrstrekken omdat ze geen recept hebben. Uw specialist kan een zogenaamd JAARRECEPT schrijven met voldoende herhalingen tot uw volgende controle in het ziekenhuis. 

 

- de komende VAKANTIES/VRIJE DAGEN:

Koningsdag 27 april (feestdag) dicht

Hemelvaart 18 (feestdag) dicht

Vrijdag 19 mei dicht

Pinksteren 29 mei (feestdag) dicht

Dinsdag 30 mei t/m vrijdag 2 juni open 08.00-12.00 alleen voor spoed, na 12.00 uur gesloten.

Op feestdagen kunt u de Huisartsenpost in Hoorn bellen bij spoed. Op de andere dagen neemt de praktijk in Spierdijk waar. 

 

We wensen u een mooi voorjaar toe

De apotheek in Obdam gaat verhuizen. 

Dit is een enorme operatie en zal een maand gaan duren. 

In principe wordt uw medicatie gewoon thuisbezorgd. 

Soms horen we gemopper van patienten dat ze "van apotheek een recept moeten regelen bij de huisarts of specialist, zucht....". Een apotheek mag alleen leveren als er een officieel recept is. Toen wij zelf nog de apotheek hadden regelde de apothekersassistente dat direct met ons of de specialist. U had daar meestal geen weet van, maar achter de schermen regelden we een boel voor u. Nu we niet meer apotheekhoudend zijn, zult u dus zelf meer in actie moeten komen. 

Wees mild voor de apotheek als zaken niet helemaal goed lijken te verlopen! Wij zijn heel blij met hen en het is in de huidige tijd met allerlei regels van bovenaf zeker niet altijd makkelijk voor hen. 

 

 

Heeft u zich al ingeschreven bij de nieuwe apotheek?

Doe dit zo snel mogelijk via de website: www.apotheekdegoorn.nl

 

Hierbij een aantal veel gestelde vragen en hun antwoorden:

 

1. Gaat de huisartsenpraktijk nu ook weg uit het dorp? 

Nee, op dit moment gaat alleen de apotheek weg uit de huisartsenpraktijk. De huisartsen blijven op het dorp, totdat er in samenwerking met de gemeente een mooie locatie is gevonden om met de praktijken van Spierdijk, Berkhout en Avenhorn EN Apotheek de Goorn onder een dak te gaan.    

 

2. Moet ik naar de nieuwe apotheek toe om de medicijnen te halen? 

Nee, tot de tijd dat Apotheek de Goorn definitieve huisvesting heeft worden de medicijnen kosteloos thuis bezorgd. 

 

3. Kosteloos thuisbezorgd? Daar zal ik dan later toch wel een rekening voor ontvangen, denk ik zomaar?  

Nee, er zit geen addertje onder het gras. De bezorging wordt nu als gratis service gegeven, omdat u er niets aan kan doen dat er nog geen locatie is voor Apotheek in de Goorn

 

4. Wat moet ik doen als ik van de specialist of tandarts een recept op papier heb meegekregen? 

Tegenwoordig worden de meeste recepten digitaal verstuurd naar de apotheek. Als u toch een recept op papier krijgt, kunt u die digitaal versturen naar Apotheek de Goorn (scan of foto) of langsbrengen bij de huisartsenpraktijk. Wij zorgen dan dat het recept bij Apotheek de Goorn komt.

 

5. Hoe gaat het als ik medicijnen wil bestellen waar nog een herhaling op staat? 

Als er nog herhalingen staan op uw recept kunt u de aanvraag rechtstreeks bij Apotheek de Goorn doen. Dan is er geen nieuw recept van uw specialist of huisarts nodig. 

 

6. Weet de specialist waar hij mijn recept naar toe moet sturen?

Wij lichten het Dijklander ziekenhuis, het Noordwest Ziekenhuis en een aantal klinieken waar we regelmatig mee samenwerken (Oogcentrum, Centrum Oosterwal) in. Het is verstandig als u zelf vanaf 1 maart aan de specialist zegt dat u een andere apotheek heeft. In het begin zal het misschien nog wel eens verkeerd gaan, dan sturen wij uiteraard het recept door naar Apotheek de Goorn.    

 

Tot zover, 

We wensen u weer gezondheid toe. 

 

 

 

Apotheek de Goorn

 

In 2022 nemen de apothekers van Apotheek Westfriesland & Obdam de patiënten van de praktijken De Goorn, Avenhorn, Spierdijk en Ursem over. We zijn hier heel blij mee. Zij kennen de regio goed en staan bekend om de goede zorg die ze leveren. Ursem zal 1 maart overgaan. In januari krijgt u persoonlijke post over de nieuwe apotheek in uw brievenbus.

 

Voor nu alvast wat meer informatie:

Wat gaat er voor u veranderen?

  • Eind februari dragen wij uw medicijngegevens over aan “Apotheek De Goorn”
  • Tot 1 maart kunt u uw medicijnen nog afhalen bij de huisartsenpraktijk
  • Vanaf 1 maart sturen wij alle recepten door naar Apotheek De Goorn
  • Uw medicijnen zullen vanaf 1 maart tot opening van de vestiging in de Goorn kosteloos bij u thuis bezorgd worden

Wat kunt zelf doen?

  • U kunt zich nu al inschrijven bij Apotheek de Goorn via: apotheekdegoorn.nl/inschrijven . Zo verloopt de overgang zo soepel mogelijk en kan de bezorgservice goed voorbereid worden
  • Als u hulp nodig heeft met inschrijven, kunt u telefonisch contact opnemen met assistentes Myrthe en Sandra van Apotheek West Friesland (telefoonnummer 0226-352886), zij maken de inschrijving voor u in orde

Mogelijk geeft het u rust om de inschrijving alvast te regelen. Wilt u het nu nog niet regelen dan vragen we u om dit uiterlijk 15 februari te doen.

 

Decembermaand

We wensen u gezondheid toe en mensen om u heen die u lief zijn. Pas goed op u zelf en elkaar en vergeet niet te genieten van de kleine geluksmomentjes. Fijne feestdagen en een goed 2022.

 

Team apotheek en huisartsenpraktijk Ursem

 

Apotheekhoudende huisartsenpraktijken dragen het apotheekgedeelte over aan een openbare apotheek

In 2022 komt er een einde aan een tijdperk. Enkele jaren geleden is de apotheek van de huisartsenpraktijk in Berkhout overgedragen aan een openbare apotheek, nu gaat dit ook gebeuren voor de praktijken Avenhorn, De Goorn, Spierdijk en Ursem.  

 

De apotheekhoudende huisartsenpraktijk werd ooit in het leven geroepen voor de gebieden in Nederland, waar de afstand tot een apotheek te ver was.  De dubbelfunctie huisarts/apotheker was tot een aantal jaren geleden nog wel te doen. Echter: het huisartsenvak is veranderd en vraagt veel meer inzet. Ook de apotheek is veel drukker geworden met veel meer receptregels, veel meer eisen en voorwaarden. We hebben nu dus gezamenlijk besloten dat we de apotheek gaan overdragen om ons huisartsenwerk goed te kunnen blijven uitoefenen nu en in de toekomst.

De overdracht van onze apotheken vindt plaats:

Praktijk De Goorn   1 januari 2022

Praktijk Avenhorn   1 februari 2022

Praktijk Ursem        1 maart 2022

Praktijk Spierdijk     1 april 2022

 

De apothekers van Apotheek Westfriesland & Obdam zullen de patiënten van deze 4 praktijken overnemen. We zijn hier heel blij mee. Zij kennen de regio goed en staan bekend om de goede zorg die ze leveren.

 

In 2023 zal “Apotheek De Goorn” zich vestigen in De Goorn, tot die tijd zullen uw medicijnen thuis bezorgd worden door hen.  

 

Een hele verandering, dat realiseren we ons. Het is voor ons ook een moeilijke beslissing geweest. We zijn dankbaar dat we zo lang de mogelijkheid hebben gehad om ook de apotheekzorg te mogen leveren aan u, want dat doen niet zoveel huisartsen in Nederland meer tegenwoordig.  

 

Enkele weken voordat uw huisarts de apotheek overdraagt ontvangt u nog een brief van ons en de nieuwe apotheek waarin meer informatie zal staan.

 

Vriendelijke groeten,

Van alle medewerkers van de huisartsenpraktijken Avenhorn, De Goorn, Spierdijk en Ursem

 

LET OP gewijzigde openingstijden apotheek per heden

  

In verband met ziekte van personeel en andere omstandigheden zijn de openingstijden gewijzigd!

Alle ochtenden 08.00-12.00 uur (niet veranderd)

Alle middagen BEHALVE WOENSDAG 15.30-17.00 uur (was vanaf 13.30)

Woensdagmiddag GESLOTEN

 

Bloedafname bij Starlet kan weer in Ursem (maandagochtend)

 

Bloedprikken is alleen mogelijk na afspraak via www.starlet-dc.nl of telefonisch 085-7736736.

  • Diagnostisch Centrum op het Stationsplein in Heerhugowaard, dagelijks vanaf 07.00 uur
  • Tennis Club Ursem, Middengouw 2 in Ursem, maandag vanaf 8.00 uur

 

 

 

 

 

Spreekuur

 

We horen wisselende verhalen over onze nieuwe werkwijze sinds Corona.

Sommige mensen vinden het fijn dat er tegenwoordig ook veel telefonisch of via het e-consult geregeld kan worden, anderen hebben het gevoel dat ze een nummer zijn en ze niet op de praktijk mogen komen voor een consult. Door de afgelopen Coronatijd hebben we onze werkwijze in eerste instantie noodgedwongen, maar uiteindelijk toch ook vaak op een handigere wijze aangepast. Handiger is bijvoorbeeld dat we nu vaak eerst bellen en vanuit het telefoongesprek al kunnen besluiten: we laten bloed prikken, of dit kan de fysiotherapeut of mensendieck veel beter, of dit hoort bij de specialist waar u al bekend bent of probeer eerst dit medicijn eens of dit wil ik op het spreekuur met eigen ogen zien.  

De zorg is anders geworden en dat zal ook deels zo blijven (helemaal nu ook de besmettingscijfers weer oplopen). Als het voor u absoluut niet werkt om uw zorgen te uiten of vragen te stellen via de telefoon: geef dat dan duidelijk aan bij de assistente, dan houden we daar rekening mee. Wij weten niet (altijd) wie het prima vindt via de telefoon of wie echt tegenover de arts wil zitten om zijn/haar verhaal te doen. 

 

 

 

Telefonische bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid te verbeteren willen we u vragen om eerst op de startpagina van onze website te kijken voor u ons belt. Er staat onder andere een link naar: moet ik naar de dokter (waardoor duidelijk wordt of een consult bij de huisarts noodzakelijk is) en Thuisarts.nl. Er is een zoekfunctie toegevoegd om u te helpen om sneller bij de juiste informatie te komen.

U heeft op de pagina van locatie URSEM diverse e-Patiënt mogelijkheden zoals het gewone e-consult of het e-consult HUID. Het e-consult is niet bedoeld voor SPOEDvragen. Het kan 3 werkdagen duren voordat u antwoord krijgt.

Op de maandagochtend is het altijd erg druk aan de telefoon. We kunnen ons voorstellen dat u in het weekend bedenkt dat u een vraag wil stellen. Als deze niet perse op de maandag beantwoord hoeft te worden, bel dan bij voorkeur op een andere dag of maak een e-consult.

De assistente zal bij drukte aan de telefoon of als uw vraag een uitgebreid antwoord nodig heeft, u voorstellen dat ze u op een later moment terug belt.

U mag bij een wachttijd aan de telefoon van meer dan 5 minuten een boodschap inspreken met de vraag die u wilt stellen. De assistente belt u dan terug. Het is belangrijk dat u goed telefonisch bereikbaar bent. Als u de telefoon niet opneemt, zal de assistente uw voicemail inspreken en laat zij het initiatief weer bij u.

 

DUS:

Levensbedreigende SPOED

Bel de praktijk en kies 1

Vraag waarvan u denkt dat die VANDAAG beantwoord moet worden?      

Check eerst "moet ik naar de dokter" op de startpagina van de website en/of Thuisarts.nl

Bel zo nodig de praktijk bij voorkeur tussen 8 en 12 uur en spreek eventueel na wachttijd van meer dan 5 minuten een boodschap in

Vraag die geen haast heeft?                                  

Check eerst "Moet ik naar de dokter" op de startpagina van de website en/of Thuisarts.nl

Bel zo nodig de praktijk tussen 8 en 12 uur (en bij voorkeur niet op maandagochtend), of maak een e-consult

 

Pagina 1 van 4

© 2023 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.