Als u nieuwe medicijnen nodig heeft en deze bij ons aanvraagt (via de herhaalreceptenlijn, per e-mail of via de assistente), dan zorgen wij ervoor dat u ze tijdig krijgt.

 

De herhaalreceptenlijn is vooral bedoeld voor medicijnen die chronisch door u worden gebruikt. Als er wijzigingen in het gebruik zijn of als klachten bijvoorbeeld niet voldoende reageren op medicijnen, is het beter om een verzoek voor een recept rechtstreeks met de assistente te bespreken.

 

Voor onze patienten die ingeschreven zijn bij apotheek Wognum zijn wij een uitdeelpunt - wij zijn namelijk niet zelf  'apotheekhoudend' meer. Dit houdt in dat uw medicijnen worden klaargemaakt in Wognum maar dat u ze gewoon aan het eind van de middag bij ons op de praktijk kunt afhalen. Dit is gemakkelijk voor u en het stelt ons beter in staat met u te bespreken of er vragen zijn over de medicijnen die u gebruikt en of bepaalde medicijncombinaties elkaar goed verdragen. Schadelijk gebruik van medicijnen wordt op deze manier tegengegaan.

 

Ook apotheek Grote Waal krijgt onze recepten elektronisch aangeleverd. Zij streven ernaar herhaalrecepten na twee werkdagen compleet te hebben. U kunt ze daar iedere werkdag tot 17:30 uur halen. Als het u beter uitkomt, kunt u uw medicijnen ook door deze apotheek aan huis laten bezorgen. 

 

Wij krijgen van de meeste apotheken retour-berichten over medicijnen die u via specialisten krijgt voorgeschreven. Op deze manier blijven we goed op de hoogte van uw medicijn-gebruik.

 

Overigens is het aan te bevelen uw medicijnen steeds bij één en dezelfde apotheek te halen, dan kan goed gecontroleerd worden of de medicijnen elkaar goed verdragen.