Afspraken
Afspraken maken
Telefoon nummer: 0229-561204
- Voor het maken van een afspraak op het gewone of telefonische spreekuur kunt u van 08:00-10.00 uur en van 10.30 tot 12:00 uur bellen. Onze voorkeur gaat uit naar het bellen in de ochtend, 's middags heeft de assistente een spreekuur en doet zij andere taken.
- U kunt ook een afspraak maken middels de e-mail: vul het afspraakformulier digitaal in (zie aan de linker kant van dit artikel). Hou er rekening mee dat dit nooit om een spoedafspraak gaat.
- Aanvragen van een visite bij voorkeur voor 10:00uur.
- Voor spoedgevallen of spoedvragen zijn wij natuurlijk van 8-17 uur bereikbaar via de spoedlijn, keuze 1 (zie de knop SPOED).
Triage: De assistentes zullen altijd vragen naar de reden van uw komst, zodat ze kunnen inschatten wanneer u het beste kunt komen en hoeveel tijd u nodig hebt. Als u uw reden van komst uitdrukkelijk niet wenst te bespreken met de assistente, kunt u dit aangeven. De assistente wil wel graag van u weten of u aan 1 consult genoeg heeft of dat een dubbele afspraak nodig heeft.
Consult: Per consult word er tijd u gereserveerd, waarin meestal één grote klacht of twee kleine klachten behandeld kunnen worden. Als u meer tijd nodig hebt kunt u een dubbele afspraak maken. De assistente zal u bij het maken van een afspraak vragen naar de reden van uw komst. Probeer vóór uw komst te bedenken wat u precies wilt vragen. U kunt zelf aangeven bij welke arts u een afspraak wilt maken. Vervolgconsulten maakt u bij voorkeur bij dezelfde arts.
Zelftriage: U kunt ook kijken op thuisarts.nl of op moetiknaardedokterr om te lezen of het echt nodig is om naar de dokter te gaan.
klikt u hier voor een link naar youtube voor een informatiefilmpje van VGZ over TRIAGE.
Telefonisch consult: Dit spreekuur is voor kleine vragen en het bespreken van uitslagen. U kunt daarvoor in de ochtend een afspraak maken bij de assistente. De huisarts belt u dan later op de dag terug. Zorg dat u een actueel nummer doorgeeft aan de assistente.
Visite: Een visite die dezelfde dag afgelegd moet worden, vraagt u bij voorkeur ‘s morgens aan. Als het kan wachten, dan kunnen we de visite ook op een andere dag inplannen. Dat noemen we een geplande visite.
Visite na bevalling of ziekenhuisbezoek: Wilt u dat we bij u langskomen na een ziekenhuisverblijf of bevalling, dan kunt u ook een visite aanvragen. In principe belt onze assistente u op na een bevalling of opname. Soms weten wij niet dat u opgenomen bent of bent geweest en hoort u niets van ons. Dan is het fijn als u zelf even contact op neemt en aangeeft of u contact met uw huisarts wilt hebben.
E-Health: er zijn meerdere mogelijkheden om een vraag te stellen aan de huisarts, een foto te sturen of een eigen meetwaarde (bloeddruk, suiker etc). Zie hiervoor bij e-patiënten in het menu links van dit artikel. Een andere mogelijkheid is via uwzorgonline. Zie hiervoor een artikel bij nieuws of op de homepagina. Voor verdere uitleg over e-Health zie hieronder.
Wij maken gebruik van e-Health toepassingen, waarom?
U bent vaak druk, we werken veel, hebben tijd nodig voor het gezin en een fysiek bezoek bij de huisarts kost nu eenmaal tijd. Als u slecht ter been bent is een e-Consult ook een uitkomst. U kunt op ieder moment wanneer het u uitkomt een e-Health toepassing gebruiken. Deze toepassingen staan onder e-Patiënten in het menu van onze praktijk.
Wij kunnen op onze momenten deze e-Health toepassingen verwerken. U krijgt binnen 2 dagen een reactie op uw e-Consult. Heeft uw vraag spoed, wilt u dan altijd de praktijk bellen. Met e-consulten willen we de telefonische bereikbaarheid verbeteren en de telefoon lijnen ontlasten.
Wat is een e-consult?
Een e-Consult is een digitaal medisch consult tussen patiënt en huisarts dat plaatsvindt via internet. Er bestaan verschillende vormen van een e-Consult, zoals onder andere via e-Berichten, e-huid of het doorgeven van e-uitslagen. Een voordeel van e-Consult is dat u eenvoudig vragen kunt stellen die geen spoed hebben, maar voor u belangrijk zijn. Een eerste consult tussen huisarts en patiënt mag geen e-Consult zijn, maar bij een vervolgconsult kan dit wel. Het succesvol inzetten van e-Consult zorgt voor minder volle wachtkamers bij de huisarts. Dit kan in verband met de corona-maatregelen een goede oplossing bieden.
Waar is een e-Consult bij de huisarts voor geschikt?
• Het opvragen van uitslagen van een onderzoek.
• Controles bij chronische ziektes, zoals o.a. astma of bv suikerziekte.
• Leefstijl advies en eventuele opvolgende controles.
• Vragen over medicijnen en eventuele bijwerkingen.
• Terugkerende lichamelijke klachten die geen spoed vereisen.
• Vervolgvragen na een eerder consult, mensen vergeten nog wel eens wat te vragen op het moment zelf.
• Vragen waarbij de patiënt online tegenstrijdige antwoorden vindt.
Waar is een e-Consult niet geschikt voor?
• Lichamelijke klachten die moeten worden onderzocht.
• Klachten die emotioneel van aard zijn.
• Een eerste consult omtrent een klacht.
• Klachten waar spoed vereist is
- Gegevens