Medicijnen aanvragen
U bestelt de medicatie digitaal bij uw eigen apotheek.

De meeste mensen zijn over gegaan naar apotheekdegoorn.nl nadat wij gestopt zijn met de apotheek per 1/4/2022. We werken ook samen met apotheek Wognum en soms Maelson bij het ziekenhuis. 
Apotheek de Goorn zit momenteel nog niet fysiek in de Goorn, maar bedient de mensen vanuit Obdam en Spanbroek. De medicatie wordt nu meestal bezorgd. Wanneer de HOED gerealiseerd is (op z'n vroegst half 2025), dan zal de apotheek zich daar ook vestigen.

 

Bepaalde medicatie zal de apotheek niet herhalen. Dan zult u contact moeten opnemen met uw huisarts of specialist. Dit hoort u via uw apotheek.


Ook kunt u nog gebruik maken van het herhaalreceptenbandje.

 

Herhaalrecepten:
Als u in aanmerking komt voor herhaalservice, dan hoeft u deze niet meer zelf te bestellen, maar dan zorgt uw apotheek ervoor dat het op tijd voor u klaar ligt of bezorgd wordt.

Let op: voor herhaalmedicatie van de specialisten heeft u nog steeds wel een recept nodig. Vraag dit bij uw polibezoek aan en vraag om een recept tot en met uw volgende polibezoek. 

 

Zelfzorgmedicatie:
U kunt ook medicijnen kopen zonder recept van de dokter. Deze medicijnen zijn ook bij de drogist verkrijgbaar.

 

Bijbetalingen medicijnen:
Sommige medicijnen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze dient u contant, per pin of via automatische incasso te betalen in of via uw apotheek.