Home

Meteen weten of u naar de dokter moet?

  Start hier het zelfonderzoek! 

De Apotheek

Openingstijden

Balie apotheek open:
8 tot 10 uur, half 11 tot 12 uur, 4 tot 5 uur

Voor spoedgevallen op een andere tijd kunt u altijd de bel gebruiken.

De assistente is tussen 10 uur en half 11 en tussen 12 en 4 uur met andere taken bezig. Kunt u daar rekening mee houden?  U kunt altijd met de assistente overleggen, als u op een ander moment de medicijnen wil halen.

Medicijnen bestellen

Als u uw chronische medicijnen bestelt vóór 12 uur (via de receptenlijn, de assistente of de rode brievenbus bij de voordeur) dan kunt u de medicijnen twee werkdagen later vanaf 09 uur ophalen. Bestel uw herhaalmedicatie bij voorkeur via de herhaalreceptenlijn of via het e-herhaalformulier hiernaast. Spoedrecepten graag in overleg met de assistente.

Medicijnen ophalen

U kunt de medicijnen 's ochtends ophalen en 's middags tussen 4 en 5 uur. Als u de medicijnen op een ander tijdstip wilt afhalen dient u dat even te overleggen met de assistente. Zelfzorgmedicatie of medicatie die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar dient u direct te betalen. Wij hebben een pin-automaat.

Chronische medicatie herhalen

Als u chronische medicatie gebruikt en er herhalingen op het doosje staan, kunt u ten alle tijden uw medicijnen bestellen via de herhaalreceptenlijn 5021090, via het e-herhaalformulier hiernaast of het rode brievenbusje bij de voordeur. De assistente zal contact opnemen met u als er een controle bij de huisarts/praktijkondersteuner nodig is of als er bloed geprikt moet worden. U krijgt dan in eerste instantie uw medicatie mee voor een maand, zodat u gewoon door kunt blijven slikken totdat de controle of het lab achter de rug is.

Herhaalservice

Als u chronische medicatie gebruikt, kunt u gebruik maken van de zogenaamde "herhaalservice". Iedere 3 maanden wordt uw medicatie automatisch besteld en klaargemaakt. U krijgt een mail zodra uw medicijnen klaarstaan. Wilt u gebruik maken van deze service dan kunt u contact opnemen met de apotheek.

Zelfzorgmedicatie

U kunt in de apotheek medicijnen kopen zonder recept van de dokter. Deze medicijnen zijn ook bij de drogist verkrijgbaar. De zelfzorgmedicatie dient u direct af te rekenen. Blijf altijd alert op het risico van bijwerkingen als u naast uw chronische medicatie zelfzorgmiddelen gaat gebruiken. U kunt de assistente altijd vragen of het verantwoord is een bepaald zelfzorgmiddel te gebruiken.

Bijbetalingen medicijnen:

Sommige medicijnen worden niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage dient u contant/via de PIN te betalen.

Homeopathie:
Geen van de artsen van de waarneemgroep is opgeleid in de homeopathie. Homeopathische medicatie wordt uitsluitend op recept van een homeopathisch arts verstrekt. De middelen dienen contant afgerekend te worden.

© 2019 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.