Openingstijden

Balie apotheek open:
8 tot 10 uur, half 11 tot 12 uur, 4 tot 5 uur

Voor spoedgevallen op een andere tijd kunt u altijd de bel gebruiken.

De assistente is tussen 10 uur en half 11 en tussen 12 en 4 uur met andere taken bezig. Kunt u daar rekening mee houden?  U kunt altijd met de assistente overleggen, als u op een ander moment de medicijnen wil halen.

Medicijnen bestellen

Als u uw chronische medicijnen bestelt vóór 12 uur (via de receptenlijn, de assistente of de rode brievenbus bij de voordeur) dan kunt u de medicijnen twee werkdagen later vanaf 09 uur ophalen. Bestel uw herhaalmedicatie bij voorkeur via de herhaalreceptenlijn of via het e-herhaalformulier hiernaast. Spoedrecepten graag in overleg met de assistente.

Medicijnen ophalen

U kunt de medicijnen 's ochtends ophalen en 's middags tussen 4 en 5 uur. Als u de medicijnen op een ander tijdstip wilt afhalen dient u dat even te overleggen met de assistente. Zelfzorgmedicatie of medicatie die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar dient u direct te betalen. Wij hebben een pin-automaat.

Chronische medicatie herhalen

Als u chronische medicatie gebruikt en er herhalingen op het doosje staan, kunt u ten alle tijden uw medicijnen bestellen via de herhaalreceptenlijn 5021090, via het e-herhaalformulier hiernaast of het rode brievenbusje bij de voordeur. De assistente zal contact opnemen met u als er een controle bij de huisarts/praktijkondersteuner nodig is of als er bloed geprikt moet worden. U krijgt dan in eerste instantie uw medicatie mee voor een maand, zodat u gewoon door kunt blijven slikken totdat de controle of het lab achter de rug is.

Herhaalservice

Als u chronische medicatie gebruikt, kunt u gebruik maken van de zogenaamde "herhaalservice". Iedere 3 maanden wordt uw medicatie automatisch besteld en klaargemaakt. U krijgt een mail zodra uw medicijnen klaarstaan. Wilt u gebruik maken van deze service dan kunt u contact opnemen met de apotheek.

Zelfzorgmedicatie

U kunt in de apotheek medicijnen kopen zonder recept van de dokter. Deze medicijnen zijn ook bij de drogist verkrijgbaar. De zelfzorgmedicatie dient u direct af te rekenen. Blijf altijd alert op het risico van bijwerkingen als u naast uw chronische medicatie zelfzorgmiddelen gaat gebruiken. U kunt de assistente altijd vragen of het verantwoord is een bepaald zelfzorgmiddel te gebruiken.

Bijbetalingen medicijnen:

Sommige medicijnen worden niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage dient u contant/via de PIN te betalen.

Homeopathie:
Geen van de artsen van de waarneemgroep is opgeleid in de homeopathie. Homeopathische medicatie wordt uitsluitend op recept van een homeopathisch arts verstrekt. De middelen dienen contant afgerekend te worden.

APP: MoetIkNaarDeDokter.nl

Download nu gratis de app

Huisartsenpost ECHT alleen voor spoed!