Avenhorn Nieuws

 

Onze praktijk kan starten met vaccineren tegen Covid-19: 

 

De vaccinatiecampagne is inmiddels in volle gang. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:


* mensen geboren in 1956, 1957, 1958 en 1959

* mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), boven de 60 jaar

* mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, boven de 60 jaar

 

Dinsdag 13 april zullen wij starten met het vaccineren van patienten uit de eerder genoemde groepen, hierdoor is onze praktijk gesloten van 13.00 -17.00 uur . De praktijk in Berkhout neemt waar voor alleen spoedgevallen. (bel wel eerst met ons, wij verwijzen zo nodig door)

Medicijnen ophalen vanaf woensdag bij onze apotheek, dit om extra drukte te voorkomen.

 

De mogelijkheid bestaat dat wij niet alle patiënten uit onze praktijk kennen die een BMI hoger dan 40 hebben. Mocht u een BMI van meer dan 40 hebben en niet zeker weten of wij dat wel weten, neemt u dan contact op met onze praktijk. Wij zullen u voor de metingen op de praktijk uitnodigen.
Hoe u uw BMI berekent kunt u bijvoorbeeld vinden op de website van de Hartstichting: https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/bmi

 

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid. Het heeft dus geen zin ons daarover te bellen. We zullen u uiteraard wel op de hoogte houden zodra er meer bekend is ook bij ons. 

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
Zie op de startpagina van deze website

 

Goed nieuws!

Doktersassistentes Tineke uit Avenhorn en Hannie uit Ursem hebben de opleiding "spreekuurondersteuner gynaecologie" gedaan bij DokH in Alkmaar. Dit betekent dat zij nu kundig zijn om een vrouwenspreekuur te houden. Deze opleiding was pittig (maar erg leuk) en ze zien er dan ook naar uit hun eigen spreekuur te doen. Voor de huisarts ook fijn dat de assistente veel weet over vrouwenziektes.

 

 

 

Hannie en Tineke vertellen u wat ze kunnen betekenen: 

 

Vrouwen kunnen zich soms ongemakkelijk voelen om hulp te vragen voor “typische vrouwenproblemen”. Sommige vrouwen denken dat deze klachten bij het leven horen, anderen durven uit schaamte problemen niet bespreekbaar te maken. Vaak is er echter voor de vrouwelijke ongemakken een goede behandeling mogelijk.

 

De huisartsenpraktijken in Avenhorn en Ursem hebben een spreekuur waar vrouwen van alle leeftijden terecht kunnen. Het vrouwenspreekuur wordt verzorgd door de SOH’er (spreekuurondersteuner huisarts). U kunt via de assistente een afspraak met haar maken.

 

Het vrouwenspreekuur is er voor vragen over:

  • ongewild urineverlies,
  • vaginale klachten (bijv. vaginale afscheiding),
  • menstruatieklachten,
  • starten met anticonceptie
  • problemen bij gebruik van anticonceptie
  • SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen)

 

De spreekuurondersteuner kan u informatie en advies geven. Samen met de huisarts werkt zij aan een oplossing van uw vraag, klacht of probleem.

Pagina 1 van 3

© 2021 Samenwerkende Huisartsen de Waterling. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.